2018-09-26

United UTV 3028XNS

En sopa värd guld!?

Två gånger om året hämtar kommunen grovsopor längs vägarna, då är det bara att ställa ut gamla tjock-TV och annat bös man vill bli av med. Det är strax dags för höstens hämtning så jag tänkte snabbt recensera denna United och sen ställa ut den. United, skräpmärket över alla andra skräpmärken. Alltid billigast och endast till salu på mindre seriösa varuhus och webbutiker. De har inte ens en hemsida, men verkar alltid överleva på att just vara billigast. Vem som äger United har jag ingen aning om, vet du som läsare något så hör gärna av dig! Är det turkiska vitvarutillverkaren Beko som ligger bakom?


Bra bild, grymt bra och enkla menyer!
Ställer TV:n i hallen, den ska ju ändå ut strax igen. Men döm om min förvåning då jag slår igång den. Klockren bild, bra fokus, bra svärta, RGB SCART, NTSC och massa inställningsmöjligheter. Vad i jösse namn är detta? Detta är ju en suverän gejmer-TV! T.o.m. ljudet är bra med massa olika möjligheter till "3D-ljud" m.m. Det går att kräma på rejält, men man hör något som brummar då. tyvärr Dåliga ledningar kanske? Här har vi dömt hunden efter håren, eller vad man nu säger. Men ful är den ju och märket skriker lågbudget.



En del av förklaringen får vi då vi öppnar bakstycket. Inuti sitter en Thomson A66EHJ13X62, ingen dålig tub helt enkelt. Övriga komponeneter verkar inte fy skam heller, RF-enheten är gjord av Philips och ljudkortet till hörlurarna just Beko! En annan fördel är att det är en ganska "ny" tjock-TV, troligtvis tidigt 2000-tal. En äldre United är förmodligen betydligt sämre. På chassikortet syns även detta, komponenterna blir mindre och mindre och enklare för var år. Tyvärr finns det ju då inga pottar att leka med. Vågar vi skruva på flybacken för ännu fetare bild? Klart vi vågar, det är ju en United! Möjligen fick jag ännu bättre fokus? Tänk om man skulle kunna flytta bilden lite åt höger för full bild vid SCART RGB, då vore den kanon. Försöker hitta rätt kod till servicemenyn, men tyvärr. Kanske finns den här under Beko, kanske inte: https://service-mode.com.



Nej, den här TV:n är för bra för att bara slängas. Det trodde jag verkligen inte om en United. Vem vet, om 30 år kanske detta är ett samlarobjekt som går för tusentals kronor? Glöm inte att spara fjärrkan, den behövs för nästan alla inställningar!


BETYG
Bild: 4/5
Ljud: 3/5
Utvändig design: 1/5
Menydesign: Hyfsat avancerad, enkel och bra

EGENSKAPER

Märke: United
Modell: UTV 3028XNS
Bildrör: Thomson A66EHJ13X62
Chassikort: Okänt

BILD/LJUD
Typ: CRT
Format: 4:3
Skärmstorlek enligt tillverkaren: 26"
Egentlig bildyta: 26"
NTSC: Ja
Ljud: Stereo (2 x 15 w, 8 ohm) Motorjoy
Text-TV: Ja

INGÅNGAR
SCART x 2 (RGB x 1)
Antenningång x 1
Hörlursuttag x 1 (på sidan)

STRÖM
Volt: 230 V, 50 Hz
Elförbrukning: 145 W

FORMAT
Bredd: 73 cm
Höjd: 54 cm
Djup: 49 cm
Vikt: 31 kg

ÖVRIGT
Fjärrkontroll: Ja
Fjärrkontroll behövs för att byta till AV-kaneler: Nej
Färg: Silver
Bärhandtag: Ja, två stycken
Tillverkningsland: Okänt
Lanseringsår: 2000-tal?
Servicemanual: Ingen känd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar